Oplægsholdere 2024

I 2024 har vi snart fornøjelsen af at kunne præsentere følgende oplægsholdere:

Troels W. Kjær
Sådan holder jeg hjernen skarp

Hjerneforsker og speciallæge Troels W. Kjær fortæller med udgangspunkt i sin bøger “Knivskarp – fra normal til genial på 6 uger”, “hjernestarter” og “klæbehjerne – bliv bedre til at huske” om hjernetræning, der forbedrer hukommelsen, koncentrationsevnen og overblikket. Skuespiller Mikael Birkkjær har været gennem “hjernevasken” og oplever, at han er blevet meget bedre til at interessere sig for andre mennesker. Vi afprøver metoder, der optimerer hjernen, på os selv, mhp at opnå bedre hukommelse, stærkere koncentrationsevne og større overblik.

Der er 4 indsatsområder, hvis man vil holde hjernen i topform. Det er vigtigt at træne hjernen, men det er også vigtigt at træne kroppen, at holde pauser og spise sundt. Vi ser på hvorfor og hvordan man kan arbejde med dette. Troels lyfter sløret for nogle af de seneste videnskabelige fund, som fremgår af bogen “løb din hjerne stærk”, som han skriver på i øjeblikket.

Medlemmerne i Interessegruppen For Socialpsykiatrimedarbejdere støder formentlig ofte på nogle af disse indsatsområder ikke bare hos sig selv, men også hos klienterne. Principperne er de samme for alle, men nogle gange har man brug for særlige indsatser. Og husk hjernetræning fungerer bedst hvis vi bliver udfordret.

Medbring et par stykker papir og kuglepen/blyant.

Troels-W.-Kjær-web

Troels W. Kjær

Lise Faurschou Hastrup
Lise har fokus på den kost, som vi hver især indtager. Yderligere info er på vej …

Lise Faurschou Hastrup

Lisbeth Crafack

Det valgte tema ligger godt i tråd tankerne bag indsatserne i Idræt for sindet – et initiativ som stille, roligt og stabilt har udviklet sig siden den første IFS foreningIFK98,  blev stiftet i Københavnskommune. Bag initiativet står specialforbundet med Dansk Arbejder Idrætsforbund, DAI  og Danmarks Idrætsforbund, DIF.

Idræt for sindet – styrker recovery, inddragelse og inklusion, og giver overskud både menneskeligt og økonomisk. DAI arbejder målrettet for at skabe de bedst mulige rammer for idrætten og foreningslivet i kommunerne, for netop at give psykisk sårbare muligheder for et bedre liv.

Der er ingen tvivl om de mange fysiologiske sundhedseffekter, som følger med en aktiv hverdag, lige så vigtigt er de sociale fællesskaber, der naturligt opstår, når man er medlem i en idrætsforeningen. Idræt for sindet foreninger er baseret på peers og frivillighed.

Som psykisk sårbar er man ofte udfordret af social isolation, og man er udfordret af, at mange ting i ens liv ikke er lykkedes, og så er man ofte udfordret af dårlig fysisk helbred. Så det at kunne vinde noget på alle de tre områder i en idrætsforening er ekstrem vigtigt”. Nordentoft, Merete, Professor i psykiatri ved Københavns universitet.

Lisbeth Crafack

Print Friendly, PDF & Email