Frede Bräuner

Frede Bräuner: Speciallærer, konsulent, projektkoordinator og forfatter.

Frede Bräuner har siden 1985 beskæftiget sig med sammenhængen mellem kost, adfærd og indlæringsevne. Har bl.a. udviklet nye redskaber og arbejdsmetoder, der er målrettet udsatte børn og unge – herunder unge med ADHD, angst, depression og autisme.

I oplægget til dette års IFS seminar tager Frede Bräuner afsæt i sine mangeårige erfaringer om hvordan udsatte børn og unge ofte fejltolkes og fejlbehandles i et system, fordi man tit forsømmer at fokusere på de unges egentlige udfordringer, herunder vitamin- og mineralmangel, overfølsomhed og livsstilsproblemer.

Siden 2015 har Frede Bräuner været koordinator for mentorprojektet Kandidaterne. Med baggrund i dette projekt beskriver han, hvordan det gennem humor, fysiske tests, blodprøver, interviews, samtaler og vejledning kan lykkes at nå ind til unge, der er fanget i meget dårlige vaner og store fysiske og psykiske udfordringer. Projektforløbet, der gennemføres i samarbejde med frivillige fra erhvervslivet, sætter fokus på de unges talenter, inspirerer dem til en sundere hverdag og hjælper dem videre til job eller uddannelse.

Projektet er sammen med Landsforeningen Talentspejdernes øvrige projekter nomineret til Årets Lillebror Pris 2019. Læs mere her: www.facebook.com/kandidaterne og https://www.bhd.dk/vaer-med/boernehjaelpsdagens-lillebror-pris/nomineret-talentspejderne/

Print Friendly, PDF & Email