Oplægsholdere 2021

I 2021 har vi fornøjelsen af at kunne præsentere følgende oplægsholdere:

Tema:

Livskvalitet, sundhed og anerkendelse i praksis

– Spiller vi sammen..?

Frede Bräuner: Speciallærer, konsulent, projektkoordinator og forfatter.

Frede Bräuner har siden 1985 beskæftiget sig med sammenhængen mellem kost, adfærd og indlæringsevne. Har bl.a. udviklet nye redskaber og arbejdsmetoder, der er målrettet udsatte børn og unge – herunder unge med ADHD, angst, depression og autisme.

I oplægget til dette års IFS seminar tager Frede Bräuner afsæt i sine mangeårige erfaringer om hvordan udsatte børn og unge ofte fejltolkes og fejlbehandles i et system, fordi man tit forsømmer at fokusere på de unges egentlige udfordringer, herunder vitamin- og mineralmangel, overfølsomhed og livsstilsproblemer.

Siden 2015 har Frede Bräuner været koordinator for mentorprojektet Kandidaterne. Med baggrund i dette projekt beskriver han, hvordan det gennem humor, fysiske tests, blodprøver, interviews, samtaler og vejledning kan lykkes at nå ind til unge, der er fanget i meget dårlige vaner og store fysiske og psykiske udfordringer. Projektforløbet, der gennemføres i samarbejde med frivillige fra erhvervslivet, sætter fokus på de unges talenter, inspirerer dem til en sundere hverdag og hjælper dem videre til job eller uddannelse.

Projektet er sammen med Landsforeningen Talentspejdernes øvrige projekter nomineret til Årets Lillebror Pris 2019. Læs mere her: www.facebook.com/kandidaterne og https://www.bhd.dk/vaer-med/boernehjaelpsdagens-lillebror-pris/nomineret-talentspejderne/

Frede Bräuner

Peter Qvortrup Geisling

Peter Qvortrup Geisling: Læge, journalist, forfatter, hele Danmarks TV-læge.

Peter Qvortrup Geisling har været ansat i DR siden 1997 og har gennem årene produceret programmerne Lægens Bord, Ha’ det Godt, Diagnose Søges, Aftenshowet, og sammen med stillingen som sundhedskorrespondent, er han også vært på Sundhedsmagasinet på DR.

”Jeg har stor respekt for det vigtige stykke arbejde, I gør i socialpsykiatrien, så må jeg ikke forkæle og inspirere JER denne gang? Sætte jer i centrum? Jeg vil gerne give jeres liv et serviceeftersyn. I modsætning til mine programmer, bliver livet nok ikke genudsendt. Så jeg tager de allerseneste fakta om sundhed med og også en masse finurlige historier fra tv-konsultationen, fordi humor skal være så sundt. Blandt andet har jeg det bedste brev med, jeg nogensinde har fået. Og så vil Frank spørge ind til et program, jeg har lavet om mennesker med psykiske lidelser.”

Trine Torp: Medlem af Folketinget for SF siden 2015, social- og psykiatriordfører.

Trine Torp er uddannet cand.psych. og ansat som lektor på Professionshøjskolen Metropol, Institut for Samfundsfaglig og Pædagogisk Efter- og videreuddannelse. Hun har tidligere arbejdet otte år som psykolog med udsatte børn, unge og familier.

I mit arbejde som socialordfører og psykiatriordfører kæmper jeg bl.a. for de alt for mange børn, unge og voksne, der rammes af psykiske problemer pga. pres, høje forventninger og for lidt plads til tvivl og omveje.”

Trine Torp

Simon Høegmark

Simon Høegmark: Forsker, forfatter, naturvejleder og naturterapeut.

Simon Høegmark åbner for de dybeste hemmeligheder om naturens helbredende kræfter – både den naturvidenskabelige og den spirituelle del – og giver konkrete redskaber til hvordan man kan finde den indre ro gennem naturen.

Brug af naturbaseret terapi og rehabilitering i sundhedssektoren er i kraftig vækst i disse år, både internationalt og nationalt. Nyere forskning viser, at ophold i naturen og naturbaseret behandling har en gavnlig effekt på den mentale sundhed og kan reducere symptomer på stress, styrke immunforsvaret og øge livskvaliteten.

I dette foredrag vil Simon Høegmark også prøve at svare på, hvad hjerneforskning og naturterapi i fællesskab kan bidrage med for at imødegå den voldsomme stressbølge med angst og depression, der har ramt mange vestlige lande de seneste år.

www.vinatur.dk

Bente Vester: Erfaringskonsulent, lærer og Åben-Dialog-praktiker.

Grethe Thygesen Rasmussen: Overlæge, Psykiatrisk afd. Svendborg.

Oplæg om hvordan Åben Dialog kan praktiseres og om hvilken betydning det kan have for menneskers recoveryproces og medarbejdernes arbejdsglæde at møde et andet menneske nysgerrigt uden skjulte dagsordener. Vi vil øve os på tilgangen og stille hinanden spørgsmål.

Åben Dialog opstod i Finland som en måde at møde mennesker med førstegangs-psykotiske gennembrud. Senere er tilgangen udbredt i mange lande også i Danmark. Holdningen i det konkrete møde med den sygdomsramte er nærvær og interesse. Spørgsmål som “Hvad har du på hjerte?” eller “Hvad er vigtigt for dig?” skaber plads og mulighed for at kunne beskrive egen forståelse af virkeligheden, imens de tilstedeværende lytter. Dette sker uanset, hvor dårligt den sygdomsramte har det. Det centrale ved Åben Dialog er, at den sygdomsramtes sociale netværk inddrages aktivt.

 Grethe Thygesen Rasmussen og Bente Vester

Steen Hilling

Steen Hilling: Direktør, Cand. Pæd. Psyk. og lektor

Steen Hilling er direktør for Munkholm Kursus og Projektcenter i Jelling og har i mere end 16 år beskæftiget sig med udviklingen af konkrete pædagogiske redskaber, der har til hensigt at støtte både børn, unge og voksnes faglige, personlige og sociale udvikling.

”For at opleve livskvalitet, sundhed og anerkendelse er der nogle forudsætninger, der skal være på plads i ens voksenudvikling – eksempelvis at have empati, skabe selvværd og vide hvad anerkendelse er. I mit oplæg vil jeg sætte temaerne ind i en udviklingsbaseret ramme, og vise hvordan man som medarbejder kan skabe udvikling hos sig selv og andre. Derefter opstilles en neuropædagogisk model for konkret tænkende voksne. Denne udvikles frem mod tydelige pædagogiske metoder for ens virke som professionel. Vi spiller først sammen, når der skabes udvikling for borgeren”.

Litteratur:

Hilling, 2002, Motivationens grundlag, Munkholm Forlag

Hilling & Foldbjerg, 2011, Den kompenserende specialundervisning – læringsteori og pædagogisk praksis, Munkholm Forlag

4 håndbøger i det neuropædagogiske emnefelt: opmærksomhed, analyser (ny læring), hukommelse & strategier. Munkholm Forlag

Specialtilbud for deltagerne i IFS Seminar 2020 !!!

Normalprisen for disse seks fagbøger er 850 kr. På IFS seminaret kan deltagerne købe dem for kun 250 kr. i alt. Betaling via Mobilepay eller girokort.

www.munkholm.cc/

Gunnar Ørskov: Direktør, foredragsholder, forfatter og coach.

Med hundredevis af foredrag siden 1980 er Gunnar Ørskov en af Danmarks mest erfarne og inspirerende foredragsholdere. Underfundig og hylende morsom uden at det går ud over seriøsiteten. Han er desuden forfatter til bøgerne “Erkend dig selv” og “Sæt mål og nå dem”.

Foredraget i dag handler om de mange valg vi skal gøre, alle de bekymringer der aldrig kommer og om at få indfriet sine forventninger. Det giver overskud. Uindfriede forventninger giver underskud, og du vælger selv! Hvordan beskytter vi os selv i en overkommunikeret verden, og hvor ligger de sande værdier. Hvad gør vi ved det, hvordan finder man sit liv og eget overskud? Om at miste fokus, at komme til at leve andres liv, hvordan man får sagt nej og blive elsket alligevel. At se det gode liv sammen med den/dem man holder af. At få sagt det man mener til dem, der kan ændre det. Først når det er ude af munden, kan det høres.

 Gunnar Ørskov

Rebellens Kor

Rebellens Kor

Sangkor oprettet i 2016 på det socialpsykiatriske tilbud Hjørnet i Rudkøbing. Kendt fra TV-serien ”Rebellen fra Langeland”.

”Vi bidrager alle med noget forskelligt til koret og går derfra med fornyet energi. Vi har en fornemmelse af at vi ”hører til” og har noget vigtigt at stå op til.”

Ole Warburg: Musikalsk underholdning

Musik er igennem mere end tyve år og i mange forskellige musikalske sammenhænge mit hovederhverv.

Musikken leveres typisk til cafe, restaurant, byfester, værtshuse o.l. der sammen med privatkunder er hovedgrundlaget.

Dinner-repertoiret fremføres med hovedvægt på akustisk guitar og vokal (cafe stemning). Dansemusikken tilføres udover guitar, mundharpe og vokal, backing i form af bas og trommer.

Repertoiret spænder fra de sidste nye hits over rock´n roll, country, danske og udenlandske evergreens, men med hovedvægt på swingende og glad pop og rock.

www.rburg.dk

olewarburg

Ole Warburg

Print Friendly, PDF & Email