Info: Tlf. 2011 7666 (Frank) eller 6178 2529 (Karen)

Oplægsholdere 2020

I 2020 har vi fornøjelsen af at kunne præsentere følgende oplægsholdere:

Tema:

Livskvalitet, sundhed og anerkendelse i praksis

– Spiller vi sammen..?

Frede Bräuner: Speciallærer, konsulent, projektkoordinator og forfatter.

Frede Bräuner har siden 1985 beskæftiget sig med sammenhængen mellem kost, adfærd og indlæringsevne. Har bl.a. udviklet nye redskaber og arbejdsmetoder, der er målrettet udsatte børn og unge – herunder unge med ADHD, angst, depression og autisme.

I oplægget til dette års IFS seminar tager Frede Bräuner afsæt i sine mangeårige erfaringer om hvordan udsatte børn og unge ofte fejltolkes og fejlbehandles i et system, fordi man tit forsømmer at fokusere på de unges egentlige udfordringer, herunder vitamin- og mineralmangel, overfølsomhed og livsstilsproblemer.

Siden 2015 har Frede Bräuner været koordinator for mentorprojektet Kandidaterne. Med baggrund i dette projekt beskriver han, hvordan det gennem humor, fysiske tests, blodprøver, interviews, samtaler og vejledning kan lykkes at nå ind til unge, der er fanget i meget dårlige vaner og store fysiske og psykiske udfordringer. Projektforløbet, der gennemføres i samarbejde med frivillige fra erhvervslivet, sætter fokus på de unges talenter, inspirerer dem til en sundere hverdag og hjælper dem videre til job eller uddannelse.

Projektet er sammen med Landsforeningen Talentspejdernes øvrige projekter nomineret til Årets Lillebror Pris 2019. Læs mere her: www.facebook.com/kandidaterne og https://www.bhd.dk/vaer-med/boernehjaelpsdagens-lillebror-pris/nomineret-talentspejderne/

Frede Bräuner

Peter Qvortrup Geisling

Peter Qvortrup Geisling: Læge, journalist, forfatter, hele Danmarks TV-læge.

Peter Qvortrup Geisling har været ansat i DR siden 1997 og har gennem årene produceret programmerne Lægens Bord, Ha’ det Godt, Diagnose Søges, Aftenshowet, og sammen med stillingen som sundhedskorrespondent, er han også vært på Sundhedsmagasinet på DR.

”Jeg har stor respekt for det vigtige stykke arbejde, I gør i socialpsykiatrien, så må jeg ikke forkæle og inspirere JER denne gang? Sætte jer i centrum? Jeg vil gerne give jeres liv et serviceeftersyn. I modsætning til mine programmer, bliver livet nok ikke genudsendt. Så jeg tager de allerseneste fakta om sundhed med og også en masse finurlige historier fra tv-konsultationen, fordi humor skal være så sundt. Blandt andet har jeg det bedste brev med, jeg nogensinde har fået. Og så vil Frank spørge ind til et program, jeg har lavet om mennesker med psykiske lidelser.”

Trine Torp: Medlem af Folketinget for SF siden 2015, social- og psykiatriordfører.

Trine Torp er uddannet cand.psych. og ansat som lektor på Professionshøjskolen Metropol, Institut for Samfundsfaglig og Pædagogisk Efter- og videreuddannelse. Hun har tidligere arbejdet otte år som psykolog med udsatte børn, unge og familier.

I mit arbejde som socialordfører og psykiatriordfører kæmper jeg bl.a. for de alt for mange børn, unge og voksne, der rammes af psykiske problemer pga. pres, høje forventninger og for lidt plads til tvivl og omveje.”

Trine Torp

Simon Høegmark

Simon Høegmark: Forsker, forfatter, naturvejleder og naturterapeut.

Simon Høegmark åbner for de dybeste hemmeligheder om naturens helbredende kræfter – både den naturvidenskabelige og den spirituelle del – og giver konkrete redskaber til hvordan man kan finde den indre ro gennem naturen.

Brug af naturbaseret terapi og rehabilitering i sundhedssektoren er i kraftig vækst i disse år, både internationalt og nationalt. Nyere forskning viser, at ophold i naturen og naturbaseret behandling har en gavnlig effekt på den mentale sundhed og kan reducere symptomer på stress, styrke immunforsvaret og øge livskvaliteten.

I dette foredrag vil Simon Høegmark også prøve at svare på, hvad hjerneforskning og naturterapi i fællesskab kan bidrage med for at imødegå den voldsomme stressbølge med angst og depression, der har ramt mange vestlige lande de seneste år.

www.vinatur.dk

Bente Vester: Erfaringskonsulent, lærer og Åben-Dialog-praktiker.

Grethe Thygesen Rasmussen: Overlæge, Psykiatrisk afd. Svendborg.

Oplæg om hvordan Åben Dialog kan praktiseres og om hvilken betydning det kan have for menneskers recoveryproces og medarbejdernes arbejdsglæde at møde et andet menneske nysgerrigt uden skjulte dagsordener. Vi vil øve os på tilgangen og stille hinanden spørgsmål.

Åben Dialog opstod i Finland som en måde at møde mennesker med førstegangs-psykotiske gennembrud. Senere er tilgangen udbredt i mange lande også i Danmark. Holdningen i det konkrete møde med den sygdomsramte er nærvær og interesse. Spørgsmål som “Hvad har du på hjerte?” eller “Hvad er vigtigt for dig?” skaber plads og mulighed for at kunne beskrive egen forståelse af virkeligheden, imens de tilstedeværende lytter. Dette sker uanset, hvor dårligt den sygdomsramte har det. Det centrale ved Åben Dialog er, at den sygdomsramtes sociale netværk inddrages aktivt.

 Grethe Thygesen Rasmussen (tv) og Bente Vester

smiley-1635449_640

Navn følger

Under planlægning

Musikalsk underholdning: Ole Warburg

Musik er igennem mere end tyve år og i mange forskellige musikalske sammenhænge mit hovederhverv.

Musikken leveres typisk til cafe, restaurant, byfester, værtshuse o.l. der sammen med privatkunder er hovedgrundlaget.

Dinner-repertoiret fremføres med hovedvægt på akustisk guitar og vokal (cafe stemning). Dansemusikken tilføres udover guitar, mundharpe og vokal, backing i form af bas og trommer.

Repertoiret spænder fra de sidste nye hits over rock´n roll, country, danske og udenlandske evergreens, men med hovedvægt på swingende og glad pop og rock.

www.rburg.dk

Print Friendly, PDF & Email